ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cairat aposta per un model de natura per atreure turistes a la parròquia i no descarta el tancament d'infraestructures a Naturlàndia

www.andorradifusio.ad

Desperta Laurèdia, el grup de la minoria al comú de Sant Julià, aposta per un model respectuós amb la natura i un comerç diferenciat per atreure turistes a la parròquia. Tot això comptant amb l'opinió dels privats. Cerni Cairat ha explicat a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional que cal estar molt atents al futur de Naturlàndia i amb la possibilitat de tancar infraestructures de manera ordenada.

Donar la paraula al teixit comercial i econòmic i recuperar les taules de treball entre els actors públics i privats. Aquest és el primer pas que defensa Desperta Laurèdia per recuperar el turisme a la parròquia. Proposa que "Sant Julià sigui porta d'entrada a la Vall del Madriu a través de la Rabassa" o que "el comerç especialitzat que ja tenim a la parròquia en certs sectors molt claus que estan en auge, penso en esports o lleure, puguin trobar sinergies a través de les taules entre públic i privat".

Naturlàndia també té un paper important a jugar-hi. Cairat critica que tot i que ha demostrat tenir capacitat per atreure turistes, fins ara no ha generat un impacte positiu a la resta de la parròquia. Per decidir el futur esperen disposar de l'estudi financer. La seva opció passaria per fer un tancament ordenat de certes infraestructures com ara el parc d'animals. "Està previst que es treguin els depredadors, no vol dir que s'acabi tancant. Fins i tot es preveu l'ampliació amb l'arribada de nous animals no depredadors, però en qualsevol cas és un model que no compartim", avança, sense tancar la porta a "qualsevol possibilitat". Recorda que Naturlàndia és un projecte que mai els ha agradat i defensa un gir cap a un model de natura i lleure que no requereixi grans inversions ni manteniment.

Informa: Ester Pons - Montse Grau
Imatges: Arxiu

Comparteix: