Camp supedita la construcció de l'espai multifuncional a una oferta d'espectacles de qualitat

www.andorradifusio.ad

El ministre de Turisme supedita la construcció d´un espai multifuncional a la possibilitat de disposar d´un calendari d´esdeveniments culturals de qualitat i econòmicament sostenible. El Govern estudia diverses ubicacions per a la futura infraestructura, com ara la cessió d´algun terreny comunal situat en una zona cèntrica, a prop dels nuclis comercials.

El turisme cultural és una de les assignatures pendents de l'oferta d'Andorra, en opinió de Francesc Camp, i un dels sectors en creixement. El titular de Turisme considera imprescindible quantificar primer el cost d´una cartera d´espectacles de qualitat abans de tirar endavant el projecte de construcció d´un gran espai multifuncional.

Pel que fa a les crítiques de l'oposició al projecte, Francesc Camp ha aportat dades del retorn econòmic que aporten espectacles com ara el Cirque du Soleil. Afirma que es registren "100.000 turistes més" que signifiquen "30 milions d'euros de despesa de més al país, perquè un turista es queda tres dies i es gasta 100 euros al dia". Ha afegit que aquests 30 milions de despesa" es tradueixen en "més d'un punt al PIB d'Andorra".

Un altre dels fronts oberts del ministeri de Turisme és la millora del sector comercial, que segons Francesc Camp requereix revulsius. El ministre espera que el pla de millora estigui enllestit aquest any, tot i que amb una visió a tres anys vista. Ha manifestat que "l'objectiu és tenir un pla de xoc per aquest any si pot ser, en funció dels pressupostos d'Andorra Turisme, els comuns i les associacions". Espera que aquest 2016 es comencin a notar resultats però es marca els propers anys 2017, 2018 i 2019 "per donar més pes al comerç".

El ministre també es planteja millorar el sistema de comptatge de vehicles que entren al país, després que la Unió Hotelera posés en dubte les xifres del departament d´Estadística. Per aconseguir aquesta millora es planteja demanar assessorament a l´Institut d'estaldístiques d'Espanya. És conscient que "hem de millorar el sistema d'anàlisi de visitants", ha declarat a l'espera "que aquest any sigui el definitiu per poder tenir una metodologia millorada".

Frances Camp ha destacat l'augment de turistes durant el desembre i considera que la temporada d´hivern està sent bona.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Els germans Cierco declaren per primera vegada davant la justícia espanyola pel cas Banco Madrid Itàlia i Bèlgica treuen Andorra de la llista de paradisos fiscals