Els germans Cierco declaren per primera vegada davant la justícia espanyola pel cas Banco Madrid

www.andorradifusio.ad

Els màxims accionistes de BPA, els germans Ramon i Higini Cierco, així com l´exdirector general del banc Joan Pau Miquel, han declarat avui a la Batllia per videoconferència davant el jutge de l´audiència espanyola Fernando Andreu. Ho han fet per donar resposta a la petició del jutge, que investiga per presumpte blanqueig de capitals la cúpula de Banco Madrid, filial de BPA a Espanya. És el primer cop que els germans Cierco declaren davant de la justícia des que va esclatar la crisi del banc.

Poc abans de les nou arribava a la Batllia dins d´un vehicle policial l'exdirector general i exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel, empresonat a la Comella des del març de l'any passat.

Minuts després arribaven els màxims accionistes del banc, els germans Ramon i Higini Cierco, acompanyats del seu advocat, Jaume Bartumeu.

Els germans Cierco, així com Miquel, estaven citats per declarar a través de videoconferència davant del jutge de l´audiència espanyola Fernando Andreu. Mitjançant una comissió rogatòria, el jutge espanyol va sol·licitar prendre´ls declaració arran d´un querella de dos grups d´inversors de Banco Madrid contra els directors del banc i el seu consell d´administració, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Els querellants consideren que els responsables de la filial de BPA van suprimir o minimitzar els controls interns del banc contra el blanqueig de capital.

L'últim a entrar a la seu de la Justícia ha estat Jesús Jiménez, advocat de Miquel. Prop de les deu, els Cierco i Bartumeu abandonaven la Batllia. Poc després ho feia Miquel, per tornar al centre penitenciari.

Banco Madrid, propietat de BPA, va ser intervingut pel Banc d´Espanya el 10 de març, el mateix dia que el Fincen nord-americà emetia una nota en què acusava BPA de blanquejar diners provinents del terrorisme i el narcotràfic.

Ramon i Higini Cierco i Joan Pau Miquel han declarat durant aproximadament una hora davant del jutge de l'audiència espanyola Fernando Andreu. És la primera vegada que els germans Cierco declaren davant de la justícia des que va esclatar la crisi del banc, fa gairebé un any. Els màxims accionistes de BPA no han volgut fer declaracions.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix:

Els infants d'Ordino proposen un skate parc, una ludoteca i un vídeo promocional de la parròquia Camp supedita la construcció de l'espai multifuncional a una oferta d'espectacles de qualitat