Canòlic Mingorance afirma a les Nacions Unides que la CASS paga els avortaments a l'estranger

www.andorradifusio.ad

La magistrada del Tribunal de Corts Canòlic Mingorance va indicar davant l'ONU que la CASS paga els avortaments de les dones d'Andorra que decideixen interrompre l'embaràs a l'estranger. Va ser un dels temes delicats de la compareixença de la delegació andorrana davant del comitè per a l'eliminació de la discriminació vers les dones.

Mingorance va parlar dels avortaments a l'estranger en la sessió de tarda a Ginebra, després d'una pregunta que va fer l'algeriana Louiza Chalal.

L'experta internacional indicava que les dones que van a fora a avortar s'han de gastar entre 600 i 1.000 euros. La magistrada, membre de la comissió andorrana, responia que el cost estava cobert. Declarava que "mai en la història d'Andorra s'ha iniciat una investigació per casos d'avortament". "Poden anar a veure el ginecòleg i decidir avortar a França o Espanya, i la seguretat social paga", ha afegit destacant la seguretat de les intervencions.

Preguntada sobre quant es gasta en els avortaments a l'estranger, Mingorance explicava que no s'especifica en la facturació perquè es parla "d'atenció ginecològica a l'estranger".

Mingorance també va indicar que fa anys que no hi ha cap cas d'embaràs d'una menor a l'escola i que al Principat cap dona ha arriscat la vida per avortar.

Recordem que l'octubre del 2018, el president de la CASS, Jean Michel Rascagneres, assegurava no tenir constància que s'haguessin abonat avortaments voluntaris a centres de l'exterior amb un altre epígraf mèdic, i negava cap reemborsament per aquest concepte.

NOTA: La intervenció de Canòlic Mingorance és una traducció fidel servida per les Nacions Unides en espera de tenir l'original.

Informa: David Domingo
Imatges cedides: ONU

Comparteix:

Andorra Turisme registra un 3,8% més de visitants a l'estiu i presenta un Shopping Festival amb protagonisme de Minnie Mouse El preu de l'habitatge i la qualitat del transport públic, entre allò que més preocupa el jovent