ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El poder judicial confia que les noves incorporacions resolguin el col·lapse a Batllia

www.andorradifusio.ad

El poder judicial confia que les dues noves places de batlle i la cobertura de la tres vacants posi remei al col·lapse a la Batllia. Mentre, el president del Tribunal de Corts, apartat de la causa primera del cas BPA per una recusació, critica l'augment de querelles i recusacions. 

Davant de la saturació que es viu a la Batllia per l'acumulació de casos i les renúncies i baixes dels últims temps el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, confia que la situació millori amb les noves incorporacions previstes en el pressupost del 2020.

Per un costat es crearan dues noves places de batlle i es cobriran les tres que hi ha vacants. També hi haurà un reforç de fiscals, secretaris i oficials, ha explicat Casadevall, afirmant que "la Batllia quedarà més complerta".

Pijuan seguirà sis anys més i critica l'allau de recusacions

Ho ha dit després que Josep Maria Pijuan hagi jurat per sis anys més com a magistrat i president del Tribunal de Corts.

Pijuan afronta aquests últims anys amb les mateixes ganes de treballar. Tot i això critica l'increment de querelles i recusacions, com la que va apartar-lo del cas BPA. Creu que no fan cap bé a la justícia i se sorprèn d'aquesta allau ja que diu que a Espanya, on actua amb el mateix tarannà, no s'hi ha trobat.

Assegura que "l'ambient s'ha enrarit" i que mai s'hagués imaginat aquest "allau de querelles i recusacions". "No és bo".

La magistrada del Tribunal Superior, Fàtima Ramírez, que també ha renovat en el càrrec, diu que la feina del Superior ha augmentat un 70% i creu que a la llarga potser algun dels magistrats hauria de tenir dedicació completa.

Se sorprèn, sobretot, de l'increment d'incidents de nul·litat que, segons informa, "han representat el 20% dels assumptes que han entrat als tribunals".

Els d'aquest dijous poden ser dels últims juraments que es fan encara a la Casa de la Vall. Quan estigui operativa la nova seu de la Justícia hi tindran lloc.

Casadevall estima que al juny o juliol podria començar-hi el trasllat gradual amb la idea que estigui a ple rendiment en l'inici del pròxim curs judicial.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

3.237.178.91