Catorze positius per Covid-19: quatre ingressats i un d'ells greu a l'UCI

www.andorradifusio.ad

Ja són catorze els positius per la Covid-19, quatre dels quals ingressats a l'hospital, un a l'UCI en estat greu. La resta es troba a casa seva aïllats. Així ho ha dit el ministre de Salut, que també ha avançat que els metges de primària estan activats i podrien començar a visita els positius a domicili. El ministre portaveu ha explicat que el sector de la construcció es mantindrà obert malgrat les crítiques. A més inspectors del Govern i la policia han aixecat 9 actes per incompliment del decret de tancament.

Els contactes directes de la dona de 87 anys que havia donat positiu en la Covid-19 també han donat positiu. Es tracta dels seus dos fills, el gendre, un contacte de la família i tres mestres de l'escola andorrana de batxillerat. Tots segons el ministre presenten simptomatologia lleu. En total i a hores d'ara hi ha catorze positius per coronavirus. També hi ha el turista de Madrid, 4 professionals del SAAS i el pacient de l'UCI que es troba en estat greu. Joan Martínez ha explicat que l'home ja presentava problemes respiratoris anteriors.

El Govern parla actualment de 400 contactes d'aquests positius. "Penseu que els contactes, entre que som generosos i que hi ha més casos, aniran creixent de forma molt ràpida.  Per tant, hem de pensar que hem reforçat molt l'area per fer un estudi minuciós de contactes", explica el ministre de Salut.

Inspectors del Govern i la policia han obert nou actes per incompliment del decret de tancament que desembocaran en una sanció, controls que el Govern diu que continuaran. També s'ha controlat els establiments que venen productes de primera necessitat que estan complint les normes establertes.

El Govern demana als ciutadans de limitar el nombre de persones per família que van a fer la compra.

El ministre portaveu, Eric Jover, també ha contestat les crítiques respecte de l'obertura del sector de la construcció afirmant que es mantindrà l'activitat perquè no presenta un risc important de contagi i per no afectar massa sectors de l'economia. "L'impacte econòmic que pot tenir per la societat andorrana aquesta crisi és important", adverteix, tot proposant buscar l'equilibri per "intentar mantenir que el màxim de comerços i establiments puguin funcionar, que les empreses puguin treballar i que puguin generar la riquesa necessària per pagar els seus treballadors i perquè això no es tradueixi en un temps de crisi econòmica a crisi social".

Quant als metges de primària, el ministre de Salut ha explicat que ja estan activats i que podrien començar a fer les visites a domicili d'aquells positius que es troben aïllats. Martínez també ha explicat que no es descarta activar també metges jubilats o els de les estacions si la situació ho requereix.

La d'aquest dilluns al migdia ha estat la primera roda de premsa telemàtica per preservar els professionals dels mitjans de comunicació.

Torna a veure la roda de premsa completa, quan vulguis i des d'on vulguis:

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

El 188 rep més de 2.000 trucades: com funciona el centre de control del telèfon del coronavirus? Missatge tranquil·litzador de les empreses de subministrament d'aliments i begudes