ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El centre d'educació intensiva no satisfà l'Associació de joves en risc, que insisteix en l'escola terapèutica i en la coordinació entre ministeris

www.andorradifusio.ad

L'Associació per a la defensa del jovent en risc valora positivament el centre residencial d'educació intensiva (CREI) però creu que no és adequat per a joves amb problemes més enllà dels tutelats per les institucions. 

La presidenta de l'entitat, Sandra Cano, ha remarcat a 'Els matins de la Nacional' que és un centre per als joves derivats de la Justícia, on no hi podrà haver nens "que tingui un trastorn de conducta alimentària o depressió". Per tant, considera que "no soluciona el gran problema que tenim amb els nens al país "

En aquest sentit insisteix que es necessita una escola terapèutica i remet a les dades: "120 nens derivats fora en els darrers cinc anys més tots aquells que els pares no han volgut derivar".

Les famílies demanen un circuit o un protocol que faciliti la solució al problema i guanyar un temps que en casos greus és crucial.  És per això que remarca la importància de la coordinació entre els ministeris implicats.

"Si tens algú amb un trastorn de conducta alimentària i l'escola no treballa amb Salut, és impossible arribar a bon port. El mateix amb l'absentisme. Ens diuen que es farà, però no es fa".

L'associació continua demanant més diligència entre Educació i Interior per eliminar els problemes de drogues. Denuncia la facilitat que hi ha en la venda d'estupefaents i alcohol a menors. "El problema també està dins les escoles", afirma.

També cal, diu, més coordinació per afrontar l'assetjament a l'escola, on un 43% dels alumnes afirma conèixer un cas proper.  Segons Cano, el Bullying és l'origen de molts altres problemes entre els joves. 

Entrevista completa a la presidenta de l'Associació per a la defensa del jovent en risc:

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: