Certificat Covid per entrar als centres sociosanitaris, hospitals de dia i cases pairals

www.andorradifusio.ad

El principal canvi que ha fet el Govern en relació a les mesures preventives dels centres sociosanitaris, hospitals de dia i cases pairals afecta principalment les persones no immunitzades.

A partir d'ara els centres no faran els tests d'antígens previs sinó que demanaran el certificat Covid, que inclou el resultat negatiu de proves diagnòstiques. Arran de la situació de rebrot actual, tots aquests espais on acudeix gent gran estan especialment atents per evitar al màxim el més mínim contacte amb el virus.  

Fins ara, els visitants dels centres sociosanitaris que no estaven immunitzats havien de fer una prova diagnòstica al mateix centre, una mesura que també s'aplicava als residents amb aquestes circumstàncies que volien fer trobades a l'exterior. Amb la darrera actualització del Govern, els centres ja no faran aquests tests sinó que demanaran el certificat Covid.

Tot i això, hi ha clíniques, com ara la de Sant Vicenç d'Enclar, que continuarà com fins ara proposant fer a tothom tests d'antígens com una capa de seguretat més. Des de la direcció recalquen que és fonamental no abaixar la guàrdia, sobretot tenint en compte la situació de rebrot actual i expliquen que estan a l'espera que en les properes setmanes els 55 residents rebin la tercera dosi de la vacuna.

Per la seva banda, el Cedre ha comunicat a les famílies que a partir de dilluns podran fer visites qualsevol dia de la setmana, però s'ha de seguir demanant cita prèvia i signar el certificat d'autoresponsabilitat conforme no es presenten símptomes de la Covid-19 ni s'està confinat. Paral·lelament, els responsables estan confeccionant la història de vida dels residents per desenvolupar el model d'atenció centrada en la persona. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Calvó destaca en la 60a reunió hispano-francesa-andorrana de salut animal i vegetal la feina feta per al sector Impuls a l'emprenedoria femenina a l'Enterprising Women Lab