Cinca diu que no està en mans de l'executiu aturar la resolució de BPA

www.andorradifusio.ad

L'executiu ha contestat a la petició dels germans Cierco al cap de Govern que aturi el procés de resolució de BPA, i ho ha fet afirmant que és l'AREB qui s'encarrega d'aquesta qüestió. Jordi Cinca ha assegurat que veu legítim que els accionistes majoritaris de BPA vulguin anar a la justícia per defensar els seus interessos.

Els accionistes majoritaris de BPA van demanar, a través d'un escrit, al cap de Govern que aturés el procés de resolució del banc intervingut per l'INAF. Des del Govern se'ls ha respost que cap membre de l'executiu pot fer res en aquest àmbit, perquè des que es va crear l'AREB, és aquest organisme independent qui s'encarrega de tot el que fa referència al futur del banc intervingut: "No està en les mans del cap de Govern d’aturar res. Senzillament el que cal fer és anar cremant les etapes que preveu la llei i en aquest cas la Justícia, com a òrgan independent , anirà avançant en els criteris que cregui convenient i el Govern, òbviament, no hi prendrà part ni en un sentit ni en un altre. L’AREB té molt ben fixat el que ha de fer." ha declarat el ministre portaveu, Jordi Cinca en roda de premsa.

Cinca també ha afirmat que veu legítim que els germans Cierco acudeixen a la justícia perquè aquesta dictamini si s'ha actuat correctament en la intervenció de BPA. En les properes setmanes, un cop s'hagi conegut el resultat de l'auditoria efectuada de PrycewaterhouseCoopers, s'haurien de traspassar els actius lícits a Vall Banc i iniciar el procés de subhasta del banc bo.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

L'art, la poesia i la música fusionen al Consell General La falta d'aprenentatge, un signe clau en la detecció de l'Alzheimer