Els Cierco demanen al cap de Govern que aturi la resolució de BPA

www.andorradifusio.ad

Els accionistes majoritaris de BPA, els germans Cierco, han demanat en un escrit al cap de Govern que intervingui per aturar el procés de resolució de l'entitat financera i evitar que la situació s'agreugi. A més, exigeixen a l'AREB i la Batllia, un cop més, que aturin el procés de resolució de BPA. Els Cierco avisen que actuaran judicialment contra l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) pels perjudicis que els estan causant.

Els germans Cierco han demanat a Antoni Martí que intervingui per aturar el procés de resolució de BPA amb la finalitat d'evitar que s'incrementin els perjudicis que s'estan generant amb la intervenció del banc.

Aquesta reclamació l'han efectuat en un escrit, on també han explicat al cap de Govern que tenen la intenció d'iniciar tantes accions judicials com siguin necessàries contra l'AREB i els membres del seu consell d'administració pels danys que el procés que tutelen els està causant.

A més, els accionistes majoritaris de BPA han tornat a reclamar a l'AREB i la Batllia que aturin el procés d'intervenció del banc. La petició dels Cierco es fonamenta en una sentència de la justícia nord-americana en relació al FinCEN i un banc de Tanzània i que dictamina que es van vulnerar els drets fonamentals d'aquesta entitat. Pels Cierco la situació que ha patit BPA és la mateixa i, per tant, s'hauria de frenar la intervenció del banc.

A més, avisen que faran una demanda judicial contra el FinCEN als Estats Units en la qual destacaran, entre altres coses, que els treballs d'auditoria de PricewaterhouseCooopers no han permès detectar cap cas de rentat de diners que no fos els que ja estaven judicialitzats abans de la intervenció de BPA.

Informa: Pere Moliné Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

Liberals i Units per al Progrés, oberts a pactes per una llista conjunta a Encamp El PS adapta els estatuts a la nova llei de partits polítics i finançament electoral