ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cinca, sobre els immobles no declarats: "han estat advertits durant sis anys que calia regularitzar la seva situació i per la raó que sigui no ho han fet"

www.andorradifusio.ad

En el debat de la llei de mesures urgents per l'accés a l'habitatge s'ha tombat una reserva d'esmena d'UL-IM on es demanava que s'excloguessin de l'intercanvi automàtic fiscal els comptes foranis destinats a mantenir habitatges i cobrar arrendaments. El ministre Jordi Cinca i el conseller d'UL-IM Joan Carles Camp han topat pel tractament als propietaris estrangers amb immobles no declarats al seu país d'origen.

Joan Carles Camp ha assegurat que s'ha d'afavorir que els residents estrangers que tenen habitatges al país i no els han declarat al Principat estiguin exclosos de l'intercanvi automàtic fiscal.

L'executiu ho ha consultat a l'OCDE i no ho veu amb bons ulls. També ha afirmat que han tingut anys per declarar aquests immobles. "Hi ha una gent que per la raó que sigui que han estat advertits durant sis anys que calia regularitzar la seva situació i per la raó que sigui no ho han fet. No ho han fet. Jo no sé si el seu agent immobiliari els va aconseller malament. Però en tot cas era una evidència que haurien d'haver declarat les propietats immobiliàries", ha manifestat al parlament el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Per a Camp, s'està deixant enrere gent que ha apostat per Andorra i ha augurat que els problemes de l'habitatge creixeran. "Aquella gent que han confiat en Andorra, que no són narcotraficants o terroristes, no són gent dolenta. Són gent que han confiat en Andorra. Han comprat un habitatge per esquiar o per tenir un roc a la faixa com dirien els catalans i els hem donat l'esquena", responia el conseller general d'UL-IM.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: