Els ciutadans de l'Arieja i Pirineus Orientals no hauran de presentar cap prova diagnòstica si venen a passar menys de 24 hores al país

www.andorradifusio.ad

Canvis en la mobilitat amb França que dibuixen un panorama ben diferent per al futur comercial, sobretot al Pas de la Casa. A partir d'aquest dilluns ja no s'exigeix una prova diagnòstica en estades de menys de 24 hores als habitants de l'Arieja i Pirineus Orientals que vinguin a Andorra. Tampoc als ciutadans del Principat que visitin aquests departaments en el mateix període de temps.

Les autoritats franceses han anunciat aquest diumenge a la tarda canvis en la mobilitat amb el Principat.

Els visitants provinents dels territoris fronterers de l'Arieja i els Pirineus Orientals que romanguin menys de 24 hores al Principat no hauran de presentar cap prova diagnòstica al seu retorn a França.

Tampoc es demanarà la prova als ciutadans andorrans que es desplacin a França, assimilant així els dos territoris com un de sol.

Segons s'informa des de l'executiu aquesta decisió és fruit de les bones relacions existents entre els dos països.

Recordem que la demanda de l'assimilació a l'Arieja i als Prineus Orientals era una sol·licitud de Xavier Espot al primer ministre francès Jean Castex, de fa unes setmanes. També ha contribuït al canvi el fet que la situació epidemiològica està millorant.

Informa: Sílvia Mestre

Comparteix:

La policia deté tres turistes madrilenys com a presumptes autors de les pintades a Encamp Una avaria elèctrica deixa aturats els telecadires de Pal i Arinsal