El Col·legi d'Arquitectes proposa que un percentatge de promocions privades es destini a habitatge social

www.andorradifusio.ad

Els arquitectes proposen que un percentatge de les noves promocions de pisos de la iniciativa privada es dediquin a habitatge social com una solució més per al problema del lloguer. A més veuen de manera positiva que hotels i aparthotels es reconverteixin en pisos per posar-los al mercat.

El Col·legi d'Arquitectes, que participa a la Taula nacional de l'habitatge, valora positivament la iniciativa del Govern de construir habitatge social com a resposta a curt termini davant les dificultats per trobar pisos de lloguer. Ara bé els arquitectes no són partidaris d'aquest tipus d'actuacions, com ara la que es projecta a Andorra la Vella en uns terrenys cedits pel comú entre el passeig Borda Nova i Terra Vella, i plantegen noves mesures per no "estigmatitzar" els inquilins, per exemple destinant un percentatge de cada promoció privada al lloguer social.

Nadal ha assegurat que és una política que ja s'ha fet en altres països amb bons resultats. "Si estàs generant indirectament un problema, si poses una petita solució, al final és un percentatge...", proposa.

La degana ha considerat que és una bona iniciativa que hotels i aparthotels es reconverteixin en pisos, com ja s'ha plantejat a Andorra la Vella i la Massana per posar més habitatges de lloguer al mercat.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Pons

Comparteix:

L'acord sobre el Palau de Gel de Canillo, molt a prop La Unió Hotelera veu positiu instal·lar un stop-lab al Pas però en preferiria un a Canillo