Comencen els exàmens del nou BAC, reduït a dues proves per potenciar el treball al llarg del curs

www.andorradifusio.ad

Acaba el curs i arriben els temuts exàmens finals als centres educatius. Més determinants en el cas de les classes superiors. Aquest dimecres a l'ensenyament francès han començat els del BAC general. Amb alguns canvis. 

110 alumnes del liceu Comte de Foix afrontaven un dels primers exàmens del Baccalauréat, el de filosofia. Aquest curs ja no s'ho juguen tot als exàmens finals sinó que l'avaluació s'ha repartit al llarg de l'any.

El nou BAC busca ara un treball més continu limitant els exàmens finals a dos, el d'aquest dimecres i l'anomenat Grand oral. Aquest darrer que es farà a partir del 20 de juny està més relacionat amb l'especialitat triada durant el curs i té una durada de 20 minuts. 

"Si l'alumne ha treballat al llarg del curs, no tindrà problemes per aprovar l'examen. Per contra, els qui treballin com abans esperant els exàmens finals, ho tindran més complicat."

Olivier Salvan, director del Lycée Comte de Foix

Entre un 70 i un 80% dels alumnes que aquest any passen la prova del BAC tant en la vessant general com professional han triat continuar els estudis superiors a França, una gran part dels quals a la zona d'Occitània, però també n'hi ha que es queden.  

"Hi ha dos terços dels alumnes que han triat la zona d'Occitània, a la zona de Montpeller i Tolosa de Llenguadoc, després hi ha un 17% d'alumnes que han triat París i la resta, el conjunt de França. També en tenim que es queden a Andorra ja sigui al Lycée cursant un BTS o bé a la Universitat d'Andorra. Entre un 15 i un 20% trien opcions a l'estat espanyol."

Aquests dies també passen exàmens del BAC els alumnes de la branca professional. Van començar aquest dimarts amb francès i història i geografia. En aquest cas tenen més dies d'exàmens amb proves escrites i també orals. Els resultats de tots aquestes exàmens, a partir del 5 de juliol. 

Trasllat al Roc

El curs vinent els alumnes del Lycée, és a dir, els dels cursos de seconde a terminale, tant de la branca general com la tecnològica, es traslladaran a les instal·lacions de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls.

És previst que els treballs acabin el juliol i el 9 de setembre ja estigui tot a punt. S'allibera així espai en unes instal·lacions que el curs vinent hauran d'acollir prop de 1.100 alumnes entre 11 i 17 anys. 

Informa: Anna Pifarré 

Imatges: Sergi Linares-Kevin Ribeiro 

Comparteix:

Convivència entre zones verdes i creixement urbanístic Sant Julià modificarà la normativa d'accés rodat a la vall del Madriu