Comerç en evolució

www.andorradifusio.ad

L'activació econòmica va a l'alça. El 2023 s'han registrat uns 860 establiments més que l'any anterior i el nombre de baixes s'ha reduït. El comerç és present i també es nota l'increment del coworking.

El registre de comerços continua augmentant. L'any 2023 va ser més de 7 punts superior al del 2022, amb 12.345 establiments. Una tendència de creixement activa des del 2013. Des de la Cambra de Comerç, es destaca la confiança en l'activitat econòmica del país.

El sector serveis, com el sector d'informàtica i telecomunicacions, creix més d'un 20% despuntant per sobre de la resta. Però, l'increment és positiu en gairebé totes les tipologies i a totes les parròquies. Les previsions continuen en aquesta línia. Això sí, hi ha preocupació en els comerços tradicionals: l'augment de costos, un repte al qual han fet front també els nous propietaris. 

Justament aquest increment el que posa al centre altres models, com el coworking.

Tot i això el comerç tradicional continua predominant al sector. Ara conviuen tradició i innovació, d'on poden sorgir sinergies positives per al teixit empresarial. 

Informa: Maria Lucena
Imatges: Pau Bonastre-Ricard Tenza-Pere Besolí-Eric Escabias

Comparteix:

Es reforça la plantilla del Centre Penitenciari Fomentant la inclusió