ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comerços de l'Eix Central consideren que calen mesures més efectives per als lloguers dels locals i els treballadors

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Comerciants de l'Eix Central demana al Govern l'adopció de mesures que tinguin un impacte significatiu en els dos costos fixos que afronten les empreses radicades a les avingudes Meritxell i Carlemany, els lloguers dels locals i el personal. Recorden que la situació actual, amb les mesures adaptades pels països veïns, ha portat el sector a una greu crisi davant l'absència de visitants. Per això volen que el govern negociï amb Catalunya la possibilitat d'obrir els desplaçaments fins a Andorra.

L'associació demana al cap de Govern i al ministre d'Economia allargar, com a mínim, fins al 30 de juny el termini per recuperar les hores pagades i no treballades durant aquest any i les vacances meritades.

Consideren que la mesura no representaria una despesa addicional per a l'estat i asseguren que la gran majoria de treballadors ho entenen perfectament.

També demanen que es faci de forma automàtica l'aplicació de les suspensions temporals de contractes i les reduccions de jornades laborals.

Respecte a les rendes dels locals, volen que es recuperi una mesura ja adoptada durant la crisi econòmica del 2009 que consisteix en la supressió del preavís i la indemnització per resolució anticipada dels contractes de lloguer de locals per a negoci, que serviria per incentivar de forma real la renegociació de contractes.

En aquest sentit avancen que han contactat amb l'Associació de Béns Immobles per treballar conjuntament la proposta.

També demanen que el Govern intenti minimitzar l'impacte negatiu del confinament perimetral decretat a Catalunya i França i explori la possibilitat que no afecti els desplaçaments a Andorra.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.236.117.38