ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les companyies del bus gratuït recorden al nou Govern que cal parlar sobre les compensacions econòmiques 

www.andorradifusio.ad

Les companyies que cobreixen el servei de bus gratuït recorden al nou Govern que les compensacions econòmiques encara estan pendents. El sector reitera la preocupació del futur, a causa de la manca de relleu generacional dels conductors, tot i que els sous poden arribar a 2.000 euros mensuals. 

Les concessionàries del bus gratuït esperen reunir-se aviat amb el nou Govern pel tema de les compensacions econòmiques, per la pèrdua de facturació, com a punt principal. En declaracions a RNA, el director general d'Autocars Nadal, Bartomeu Gabriel, ha deixat clar que amb l'anterior Govern hi havia diferències substancials. "No se'ns ha tingut molt en compte. S'han pres una sèrie de decisions polítiques que ens han perjudicat molt", explica Gabriel.

Quant a la fallida de Montmantell, ha assegurat que va sorprendre el sector, atesa la seva trajectòria. Bartomeu Gabriel creu que el Govern hauria d'haver actuat per estudiar fórmules per evitar la fallida.

El sector veu amb preocupació el relleu generacional dels conductors. Tot i que ara per ara les companyies tenen cobertes les necessitats, gràcies en part també per la fallida de Montmantell, la mitjana és de cinquanta anys. Els sous són, segons Gabriel, molt interessants, ja que oscil·len entre 1.800 i 2.000 euros, però els joves no se senten atrets per aquesta professió.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: