El Sindicat Col·lectiu de Funcionaris de la Policia reclama l'augment de la plantilla

www.andorradifusio.ad

El Sindicat Col·lectiu de Funcionaris de la Policia sosté que caldria més d'una vintena d'agents nous i proposa un augment salarial. Aquestes demandes les plantejarà en la reunió, encara sense data, que vol mantenir amb la ministra de Justícia i Interior.  

L'augment de la plantilla és una necessitat que defensa el Sindicat Col·lectiu de Funcionaris de la Policia. Assegura que es necessiten més d'una vintena d'agents nous por cobrir places, tant al servei de patrulles com a investigació. Hugo Guiomar, president CFPA, considera que falta personal: "Fàcilment una vintena o una trentena". El motiu, que el volum d'enquestes i denúncies "ha crescut exponencialment", explica Guiomar.

El sindicat també demana un increment salarial, que ajudaria, en part, que entrar a la policia fos més atractiu. A hores d'ara constata que cada vegada es presenten menys candidats als concursos i la causa principal seria el sou, uns 1.700 euros d'entrada. Hugo Guiomar també aposta per engegar el pla de carrera, ara aturat, un cop negociats certs punts conflictius amb la direcció.

Totes aquestes demandes les posarà sobre la taula en la reunió que ha de mantenir, encara sense data, amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné. El president del sindicat policial defensa que no hi ha més inseguretat al carrer, tot i que reconeix que han augmentat les actuacions.

Informa:  Sergi Cano
Imatges: Arxiu-Pau Bonastre

Comparteix:

Les companyies del bus gratuït recorden al nou Govern que cal parlar sobre les compensacions econòmiques  L'augment salarial per sol·licitar el reagrupament familiar pot suposar un fre per a treballadors que es vulguin estabilitzar al país