Compte enrere per als negocis: digitalitzar-se o desaparèixer 

www.andorradifusio.ad

Les empreses que no s’adaptin a la nova era digital desapareixeran en cinc anys. Així ho considera Ignasi Martín, cluster manager d’ACTINN. Els estudis apunten que la maduresa digital del país és molt baixa, per això cal un canvi de mentalitat, sobretot dels negocis més petits.

El 76% de les empreses encara estan en una fase inicial o no han començat un pla de transformació digital. És més, segons un estudi de la Cambra de Comerç, la maduresa digital dels negocis del país té una puntuació de 3,5 sobre 10. La principal raó és que la majoria són petits, "de menys de 10 treballadors i no poden o no tenen els recursos interns per poder liderar un projecte d’aquest tipus” segons Ignasi Martín.

Recorda que poden recórrer a empreses que precisament ofereixen un servei d'assessorament i acompanyament. Els negocis s'han d'adaptar a la nova era digital per ser més competitius. I això no necessàriament significa passar del tot al digital, cal "agafar el millor del món físic i el millor del món digital perquè les nostres empreses sobrevisquin. Si les empreses no volen canviar, mai canviaran. Les que no canviïn, segurament dintre de 5, 6 o 7 anys no existiran”.

Com a solució i amb l'objectiu de crear i retenir talent, ACTINN i la Universitat Europea IMF han impulsat el primer programa executiu de transformació digital presencial. 72 hores de curs adreçades a directius, comandaments intermedis i autònoms, que s'impartirà del 5 d’abril al 22 de juny. Apostar per noves dinàmiques i propostes innovadores, més que una despesa suposa una inversió a llarg termini per a l'empresa. 

Informa: Karen Gacusana

Imatges: Nil Forcada - Eric Escabias

 

Comparteix:

Montaner desdramatitza un possible 'no' a la UE Hi ha alternatives a l'acord d'associació