El comú de Canillo allarga 15 anys més la concessió a Ensisa

www.andorradifusio.ad

Canillo allarga 15 anys més la concessió amb Ensisa per recuperar les pèrdues de prop de 18 milions d'euros durant la pandèmia. L'acord amb FEDA també es modifica amb una rebaixa del cànon i més inversió a la parròquia. Es tanca l'exercici econòmic del 2022 amb un superàvit de 12 milions molt vinculat a la construcció.  

El comú allarga 15 anys més la concessió a Ensisa per pal·liar les pèrdues que va tenir arran de la pandèmia de la Covid-19. Calcula que aquest augment portarà uns guanys de 10 milions i cobrirà una part dels 17,7 milions que hi va haver en pèrdues.  

Més discussió ha tingut la modificació de l'acord amb FEDA sobre la planta de cogeneració de Soldeu. Es rebaixarà el cànon actual del 5 al 3% amb el compromís que l'empresa inverteixi aquesta rebaixa en la parròquia de Canillo. Tot i el desacord de la minoria fixat en la modificació del cànon, el cònsol major ha defensat que els ingressos per aquests 20 anys de contracte no suposaran cap canvi dels obtinguts fins ara. El contracte, que durarà fins al 2042, representarà 5 milions d'euros extra d'inversió a la parròquia

Pel que fa a l'exercici econòmic del 2022, es tanca amb un resultat positiu de 12 milions d'euros. Tot i fer una valoració favorable, els consellers Torres i Cabot s'han mostrat preocupats perquè aquest superàvit estigui condicionat a la construcció, que ha augmentat un 350%. També han posat en dubte la rendibilitat del pont Tibetà, que ha generat un 6,4% dels ingressos aquest any, que creuen que poden ser efímers. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Balta Borra

Comparteix:

L'USdA farà cursets amb el suport d'UGT i CCOO per ensenyar a treballadors i empresaris com funcionen els comitès d'empreses  Andorra vol tenir un registre nacional de persones afectades per lesions de medul·la òssia