ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comú de la Massana arribarà al 70% de la compra de preferents d'EMAP 

www.andorradifusio.ad

La Massana és a punt d'assolir el 70% de la compra de preferents de la societat EMAP, una adquisició que es preveu acabar en 4 anys quan tindrà prop d'un 26% de SETAP 365. Aquest ha estat un dels punts destacats d'aquest dijous a la sessió de comú. 

D'aquesta manera, el comú ha aprovat el pagament anual de 1.461.500 euros pactats amb les entitats bancàries al 2013 referent la compra de preferents de la societat EMAP. Avui en dia queden 7.308.000 euros de l'emissió inicial, que era de 19 milions.

A mitjan gener es farà efectiva la recompra i aleshores restaran 5.864.500. A aquest ritme es preveu liquidar la compra el 2026, un anys abans del previst i ampliar així fins a prop del 26% de la societat SETAP 365.

El conseller de finances del comú de la Massana, Jordi Areny, ha explicat que quan arribi el 2026 podran destinar els diners de la compra d'accions preferents a altres necessitats. "Això ens permetrà alliberar gairebé un milió i mig d'euros pel pressupost que podem dedicar a les inversions que necessiti la parròquia i, addicionalment, tindrem una participació en la societat SETAP d'un 6% addicional a què tenim avui".

En la sessió de comú d'aquest dijous també s'han aprovat diverses modificacions per adaptar el POUP a la norma general. Es podran construir trasters al subsòl i s'han limitat les aixecades d'edificacions. Així ho ha confirmat la cònsol major de la Massana, Olga Molné. "Abans es podien fer quatre metres i mig, reculaves i podies aixecar tres metres més i ara s'ha suprimit aquesta aixecada de tres metres".  

Referent a la zona urbana a partir d'ara no caldrà que els edificis estiguin alineats, sinó que es permetrà que la construcció sigui recular. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix: