L'USdA preveu mobilitzacions contra la proposta de millora salarial del Govern 

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical preveu mobilitzar la població després de rebre la proposta d'augment de salaris del Govern i que qualifica de decebedora. L'executiu proposa una pujada gradual que comenci amb el 7% per al salari mínim. La idea és reunir-se tots els sindicats aquest cap de setmana per trobar suports. 

Els sindicats sortiran al carrer a manifestar-se per demanar un increment salarial digne que permeti mantenir el poder adquisitiu de la població. Així ho ha confirmat a RTVA el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, que es mostra decebut davant la proposta que va presentar dimecres el Govern. Un increment gradual que implicaria apujar un 7% el salari mínim i anar baixant mig punt el percentatge per cada 200 euros. La idea és reunir-se aquest cap de setmana per trobar suports i marcar una data.

Així, Ubach denuncia que la situació és insostenible. "Cridarem a la mobilització de tots els sectors. No pot ser que la gent no pugui trobar pisos de lloguer a un preu assequible. No pot ser que els salaris d'aquest país i, sobretot, les pensions es trobin amb el desfasament que hi ha avui en dia i que la gent hagi de marxar perquè no pot subsistir en aquest país".

El que més els preocupa és que l'enfocament de l'executiu només preveu un any i no un creixement sostingut. Ubach ha assegurat que el model de país del Govern no és l'adequat i que es deixa de costat assalariats i pensionistes. 

"Una vegada més nosaltres parlem de naps i el Govern ens torna a contestar amb cols. Això és greu. Nosaltres pensem que el que ara han de fer i toca és poder donar l'opció de recuperar a tota la població andorrana aquest poder adquisitiu perdut durant tants anys".
Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA

L'altra banda del Consell econòmic i social, la CEA, ha decidit no pronunciar-s'hi abans que es reuneixi la junta per decidir un posicionament conjunt. En tot cas, pensaments oposats que hauran d'arribar a un acord dimarts vinent. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

El comú de la Massana arribarà al 70% de la compra de preferents d'EMAP  El projecte del laboratori de Grifols centra bona part del debat al Consell General