ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'USdA preveu mobilitzacions contra la proposta de millora salarial del Govern 

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical preveu mobilitzar la població després de rebre la proposta d'augment de salaris del Govern i que qualifica de decebedora. L'executiu proposa una pujada gradual que comenci amb el 7% per al salari mínim. La idea és reunir-se tots els sindicats aquest cap de setmana per trobar suports. 

Els sindicats sortiran al carrer a manifestar-se per demanar un increment salarial digne que permeti mantenir el poder adquisitiu de la població. Així ho ha confirmat a RTVA el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, que es mostra decebut davant la proposta que va presentar dimecres el Govern. Un increment gradual que implicaria apujar un 7% el salari mínim i anar baixant mig punt el percentatge per cada 200 euros. La idea és reunir-se aquest cap de setmana per trobar suports i marcar una data.

Així, Ubach denuncia que la situació és insostenible. "Cridarem a la mobilització de tots els sectors. No pot ser que la gent no pugui trobar pisos de lloguer a un preu assequible. No pot ser que els salaris d'aquest país i, sobretot, les pensions es trobin amb el desfasament que hi ha avui en dia i que la gent hagi de marxar perquè no pot subsistir en aquest país".

El que més els preocupa és que l'enfocament de l'executiu només preveu un any i no un creixement sostingut. Ubach ha assegurat que el model de país del Govern no és l'adequat i que es deixa de costat assalariats i pensionistes. 

"Una vegada més nosaltres parlem de naps i el Govern ens torna a contestar amb cols. Això és greu. Nosaltres pensem que el que ara han de fer i toca és poder donar l'opció de recuperar a tota la població andorrana aquest poder adquisitiu perdut durant tants anys".
Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA

L'altra banda del Consell econòmic i social, la CEA, ha decidit no pronunciar-s'hi abans que es reuneixi la junta per decidir un posicionament conjunt. En tot cas, pensaments oposats que hauran d'arribar a un acord dimarts vinent. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: