ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns estudien seguir el mateix patró de retallades que el Govern, tot i no estar-hi obligats

www.andorradifusio.ad

Els comuns, el Consell Superior de la Justícia i el Raonador del Ciutadà estudien aplicar també retallades de sou i contenció de la despesa tot i no estar-hi obligats pel projecte de llei que s'ha d'aprovar. El PS creu que les reduccions de salaris de càrrecs electes i de lliure designació s'han d'acompanyar d'un aprimament de les estructures directives i Terceravia proposarà reduir els sous dels consellers generals entre un 15 i un 20%.

El projecte de llei de mesures de racionalització econòmica preveu retallades d'obligat compliment per al Govern i els organismes i empreses públiques que en depenen directament, però no per a altres institucions com el Consell General, els comuns, el Consell Superior de la Justícia, el Tribunal Constitucional, el Raonador del Ciutadà, o el Tribunal de Comptes. Tot i això se'ls recomana que apliquin mesures similars.

Els comuns no han pres decisions però tot indica que faran també retallades de sous, que s'haurà de veure si afecten els cònsols i la totalitat de consellers o només els que tinguin dedicació exclusiva.

El comú de Sant Julià de Lòria té decidit retallar però estudia en quins percentatges, ha explicat la cònsol menor, Mireia Codina.

El raonador del ciutadà també preveu reduir-se el salari, tot i que encara ha de concretar en quina mesura. I el Consell Superior de la Justícia ja va avançar que també hi està predisposat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, comparteix que les circumstàncies obliguen a ajustos. Tot i això creu que de res servirà que els càrrecs electes es retallin el sou si això no va acompanyat d'aprimar estructures que creu sobredimensionades.

Pel que fa a la proposta dels grups de la majoria de reduir el sou dels consellers generals un 15% els socialdemòcrates n'elaboren una de pròpia. Terceravia + Unió Laurediana + Independents proposarà que la rebaixa sigui d'entre el 15 i el 20%. El seu president, Josep Pintat, demana un esforç de racionalització i aprofitar per adaptar l'administració més enllà del context de la Covid-19.

Informa: Gerard Gort-Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

18.208.202.194