ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern reserva 2,8 milions d'euros per adherir-se al Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa

www.andorradifusio.ad

L'endeutament del Govern en resposta a les accions de xoc per fer front a les conseqüències de la crisi es preveu que sigui d'uns 250 milions d'euros, uns 70 dels quals encara no se sap com es finançaran. En aquest sentit es reserva una partida de 2,8 milions per adherir-se al Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa, del qual s'espera obtenir una línia de crèdit.

Es calcula que l'endeutament del Govern per les mesures arran de l'emergència sanitària ascendeixi a uns 250 milions d'euros, uns 70 dels quals encara s'ha d'acabar de concretar com es finançaran.

Una de les vies que ara mateix hi ha sobre la taula és un crèdit per part del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa. A l'espera de la decisió final sobre si Andorra s'hi adhereix es reserven 2,8 milions d'euros per entrar-hi, uns 700.000 euros dels quals s'aportarien aquest 2020, ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot.

En paral·lel, l'executiu continua explorant altres vies de finançament exterior mitjançant altres institucions com el Banc Central Europeu, Espanya i França, entre d'altres. Però en el que més confia, per les garanties que donaria, és en l'accés al Fons Monetari Internacional, que es voldria accelerar.

Les previsions van més enllà de cobrir l'endeutament previst i es preveuen operacions de crèdit per valor d'uns 350 milions d'euros.

Torna a veure la roda de premsa completa d'aquest divendres 22 de maig:

Informa: Gerard Gort

Comparteix:

3.226.248.180