Concòrdia admet "discrepàncies", però no una "crisi" amb l'afer Bartolomé

www.andorradifusio.ad

Concòrdia assegura que han estat ingenus políticament en la manera amb què han tractat la relació amb el conseller general Pol Bartolomé per no informar públicament que havia estat rellevat de la vicepresidència de la comissió d'Exteriors. Ho van fer després que presentés un llibre sobre l'acord d'associació on hi havia la plana major de Demòcrates i tenint en compte que la posició del partit és d'un no provisional a l'acord. 

Segons Cerni Escalé, a Concòrdia hi ha discrepàncies, però no crisi. D'aquesta manera, dona per tancada la polèmica per la substitució de Pol Bartolomé com a vicepresident de la comissió d'Exteriors. Ha reconegut que quan van comunicar aquest canvi a la Sindicatura, sense informar públicament del perquè de la decisió, van cometre un error.

"Vam ser naïfs. Elevem aquest document amb la signatura de tots els consellers i pensem que amb això n'hi ha prou. No cal fer un comunicat de premsa. No cal sortir en un vídeo amb el Pol explicant el que hem fet exactament. I això es filtra. I jo penso que aquí es veu l'adolescència política de Concòrdia. I aquesta és una cosa que hauríem d'haver fet millor."

Cerni Escalé, president del grup parlamentari de Concòrdia

Tant Escalé com Bartolomé han destacat que va ser una decisió consensuada després que el conseller general lauredià presentés un llibre sobre l'acord d'associació, en un acte amb pesos pesants com el banquer Oriol Ribas, l'actual ministre Ladislau Baró i l'exresponsable d'Exteriors Gilbert Saboya. I on hi havia bona part dels dirigents de Demòcrates. Escalé ha dit que va sortir enfadat perquè allò va ser aprofitat pel partit taronja mentre que Bartolomé afirma que no es va sentir usat.

"Entenc que s'hagi generat molt rebombori, però jo vaig presentar un llibre que havia escrit fa un any i mig sobre un tema que m'apassiona i amb tres persones que no només són referents polítics per mi sinó que diria que gairebé són amics meus. Per mi va ser el privilegi de la meva vida poder presentar un llibre com aquest amb l'Oriol, el Gilbert i el Blasi."

Pol Bartolomé, conseller general de Concòrdia

Escalé ha explicat també que Concòrdia es manté en el no provisional a l'actual acord d'associació i no tanquen la porta a canviar d'opinió.

L'entrevista completa a l'Avui serà un bon dia aquí:

Quin rumb ha de seguir l'Institut Nacional de l'Habitatge?

D'altra banda, Concòrdia ha entrat una pregunta al Consell General perquè el Govern expliqui quin rumb vol donar a l'Institut Nacional de l'Habitatge.

Ho fa després que el director renunciés aquest dimecres per desavinences amb la ministra Marsol. Creu que és moment de deixar-se de partidismes i decidir quines funcions ha de tenir l'organisme.

Informa: Pere Moliné 

Comparteix:

Un passeig pel costat fosc de l'ànima Controls policials per les vacances de Pasqua