La postura de Bartolomé sobre l'acord d'associació serà la que dicti Concòrdia

www.andorradifusio.ad

El conseller general de Concòrdia Pol Bartolomé ha afirmat a Ràdio Nacional que la seva postura sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea serà la que dicti el partit. El polític, politòleg i autor del llibre 'Andorra i la qüestió Europea', que es publica aquest dilluns, opina que l'aprovació de l'acord seria la culminació d'un llarg procés d'integració econòmica a Europa.

Malgrat que s'ha volgut desmarcar en l'entrevista sobre si ell hi votaria a favor o en contra, el que ha deixat clar és que com a politòleg "tinc una posició que està escrita" i com a conseller general "soc membre d'un partit que té una posició definida. La respectaré en el moment que arribi i donaré el meu punt de vista en les reunions que tinguem per explicar com ho veig".

Pel que fa al text de l'acord amb la Unió Europea, considera que se li ha de donar la mateixa importància "que la Constitució sense cap mena de dubte". I afegeix que són dos "textos que s'adopten amb una vocació de llarg recorregut o termini. Ningú adopta una Constitució o acord d'associació amb la vocació de canviar el seu contingut en 5 anys".

Bartolomé no entén que s'investigui Montaner per revelar salaris públics

Pel que fa al processament de Carine Montaner per revelar els salaris públics de Ferran Costa, Bartolomé creu que el cas no hauria d'haver arribat a la fiscalia. "No s'hauria d'haver arribat a aquest punt, però un cop arribats el fiscal i la Justícia ha de fer la seva feina. Honestament, desitjo i espero que no tingui més transcendència això".

En aquest sentit, remarca que deixa en mal lloc la política del país.

"Més que afectar la Carine o la seva família a qui afecta sobretot és a la política andorrana que queda en molt mal lloc per una qüestió com els salaris públics hàgim arribat a aquest punt."

Pol Bartolomé, conseller general

'Andorra i la qüestió europea'

D'altra banda, Pol Bartolomé ha presentat el seu llibre 'Andorra i la qüestió europea' on fa un repàs per les negociacions de l'acord d'associació que se sotmetrà a votació.

Bartolomé ha comptat amb el ministre de Relacions Institucionals Ladislau Baró i l'exministre d'Exteriors Gilbert Saboya per presentar el seu llibre. Els tres han aportat diferents punts de vista sobre l'acord d'associació, fent una sintetització de les principals línies de les negociacions dels darrers dos anys, però també aportant context previ, explicant el camí que ha portat fins al punt actual.

Recupera l'entrevista sencera a l'Avui serà un bon dia aquí: 

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

'El Gran Carlemany' ja té versió oficial Aliança Democràtica supera els socialistes als comicis de Portugal