ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Consell debatrà l'adhesió al conveni de l'OMS que prohibeix la publicitat del tabac

www.andorradifusio.ad

Una altra qüestió que serà tema de debat properament al Consell General és l'adhesió al Conveni marc de l'Organització Mundial de la Salut per al control del tabac. Entre altres coses, el text prohibeix qualsevol publicitat, promoció o patrocini.

El Govern vol que Andorra s'adhereixi al Conveni marc de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per al control del tabac. És el primer tractat mundial de Salut Pública i fa especial èmfasi en la necessitat de teixir una acció coordinada entre estats per eliminar totes les formes de comerç il·legal, especialment el contraban, la fabricació il·lícita i les falsificacions. Estableix dos grans grups d'obligacions: un per reduir la demanda i un altre per reduir l'oferta. 

En el primer, destaca la prohibició de qualsevol tipus de publicitat, promoció o patrocini del tabac. El text imposa una prohibició global per un termini de 5 anys. I si no és possible, a causa dels principis constitucionals, s'insta a limitar-la. Si se'n fa, ha d'anar acompanyada d'un advertiment sanitari o un missatge adient. A més, es restringeix l'ús d'incentius directes o indirectes que en fomentin la compra.

Si el Consell General dona llum verda al conveni marc, s'haurà de desenvolupar a través d'uns protocols en diverses fases, tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover. Amb aquest text, l'OMS vol protegir les generacions presents i futures contra les devastadores conseqüències del consum de tabac i l'exposició al fum.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Arxiu

Comparteix:

3.235.75.174