El Consell d'Europa urgeix el Govern a millorar l'atenció a les vícitmes de violència masclista

www.andorradifusio.ad

El Consell d'Europa insta Andorra a millorar la recollida de dades, el codi penal i els serveis de suport a les víctimes de violència de gènere en la primera avaluació que fa del seguiment de la Convenció d'Istanbul.

El grup d'experts que avalua la implementació de la Convenció d'Istanbul per prevenir i combatre la violència contra les dones del Consell d'Europa identifica algunes mancances especialment pel que fa a la recollida de dades.

Urgeix les autoritats a millorar aquest punt per poder valorar l'impacte de les mesures de protecció que s'apliquen tant a nivell judicial com des dels serveis de salut pública i protecció de les víctimes.

Pel que fa al codi penal, recomana que s'hi afegeixi que una relació sexual sense consentiment és agressió i que es revisi l'escala de penes que s'apliquen.

En matèria d'immigració, diu que cal protegir les dones víctimes de la violència masclista que depenen econòmicament del marit i recomana que aquestes puguin obtenir un permís de residència per elles mateixes.

Destaca com a positiu que hi hagi una àrea de polítiques d'igualtat, però lamenta la falta de coordinació entre tots els sectors de l'administració implicats i la manca de recursos de la Comissió nacional per a la prevenció de la violència de gènere.

També creu que al servei d'Atenció a les víctimes hi falta personal especialitzat en algunes violències, com l'assetjament o la mutilació genital, i detecta aquestes mateixes mancances a l'hospital, tot i la creació de protocols.

Finalment, indica que totes les dones víctimes d'una violació han de tenir accés a tots els serveis independentment de la seva elecció reproductiva.  

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Dues defuncions eleven a 18 el total de morts per la Covid-19 a la Seu d'Urgell Creix el nombre d'adolescents i infants que requereixen assistència especial a causa del confinament