Els consellers generals del 93 celebren tres dècades de la votació de la Constitució

www.andorradifusio.ad

Un dos de febrer d'ara fa 30 anys el Consell General va votar la constitució i els que en aquell moment en formaven part ho han recordat. No han deixat passar l'ocasió per fer una crida al consens polític, tal com va succeir fa tres dècades, per afrontar els grans reptes del país.

Tres dècades des que el Consell General va votar la constitució. Culminava així un procés convuls, no exempt de disputes i polèmiques, que va cristal·litzar en l'aprovació posterior en referèndum de la Carta Magna. Aquest dijous els que en aquell moment formaven part del procés, en primera fila, ho han celebrat a la Casa de la Vall. Un dels debats que continua present és si trenta anys després cal corregir alguns punts de la constitució

El conseller general en aquell moment, Ladislau Baró ha reconegut que es difícil agradar a tothom i que si cal fer modificacions caldria fer un proces similar al del l'any 1993. "Un text d'una constitució mai complau al conjunt de la ciutadania, però per a modificar-lo, cal fer un proces similar al que es va fer durant el proces constituent."

El consens entre ideologies diametralment oposades no va ser fàcil, però es va aconseguir. Un fet que els protagonistes de la història consideren que seria molt necessari actualment. L'antic conseller general, Jordi Mas ha afirmat que Andorra està visquen un moment important i caldria treballar junts. "Jo penso que avui estem davant de reptes que estaria molt bé poder reutilitzar el model del 1993, perquè hi ha reptes econòmic i socials bastant importants."

En qualsevol cas, tots coincideixen a assegurar que les generals que s'han de celebrar es presenten més incertes que mai, davant la proliferació de candidatures.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Què fer si s'és víctima d'un sotsarrendament a l'hora de llogar un pis? Dubtes comunals davant uns estudis de càrrega poc clars