Dubtes comunals davant uns estudis de càrrega poc clars

www.andorradifusio.ad

Alguns comuns mostren dubtes davant els estudis de càrrega que han de marcar la capacitat màxima que tenen les parròquies per créixer. Diuen que els criteris són confusos i poc clars. És per això que demanen al Govern una projecció de les infraestructures que es volen fer al país els pròxims anys.

Els estudis que han de mesurar la capacitat de creixement de les parròquies generaran més dubtes que certeses i seran paper mullat fins que el Govern no tingui clar quin rumb ha d'agafar el país els pròxims anys. Aquest és el neguit que mostren alguns comuns que lamenten manca de concreció per part de l'executiu. 

El Govern fa setmanes que treballa en els criteris que hauran de seguir els comuns a l'hora de fer els estudis de càrrega. Des d'escoles, fins a sostenibilitat, passant sempre per la capacitat màxima de l'hospital. Aquestes línies mestres, però, són massa generals com per fer un document fiable. És per això que els comuns demanen no només ser més precisos, sinó una projecció de tot el que es vol fer en l'àmbit nacional per tenir una idea més clara de fins on es pot créixer. 

A hores d'ara, hi ha moltes incerteses. Canillo i Escaldes tenen clar que aniran per lliure. Sant Julià, Andorra, Encamp i la Massana preveuen fer l'estudi de manera conjunta i Ordino encara ha de decidir què fa. Dubtes i més dubtes que deixen el creixement del país en un interrogant permanent. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

Els consellers generals del 93 celebren tres dècades de la votació de la Constitució Nova pujada dels tipus d'interès del Banc Central Europeu fins al 3%