Els contractistes d'obres demanen amb urgència una solució al país davant el tancament de l'abocador de Beixalís

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Contractistes d'Obres (ACODA) veu molt preocupant el tancament de l'abocador de terres de Beixalís a final d'any i demana amb urgència un nou emplaçament al país per no haver d'aturar obres. Veu amb bons ulls la proposta del cònsol de Sant Julià de dotar d'abocadors petits cada parròquia.

L'ACODA ha demanat una reunió amb el Govern per tractar les conseqüències del tancament de l'abocador de Beixalís, previst pel comú per a final d'any o els primers mesos del 2023.

La preocupació en el sector és gran i reclama amb urgència trobar una alternativa al país. El ritme de la construcció no s'atura i queden pocs mesos perquè la instal·lació massanenca arribi al límit. "Cal reaccionar ràpidament per buscar una alternativa perquè estem parlant de la construcció i tots els col·lectius implicats", ha declarat la gerent de l'associació, Mònica Dalmau.

En cas de no trobar una solució ràpida, alerta que algunes obres es podrien aturar o fins i tot que no s'iniciïn projectes ja previstos. Per a l'associació, la solució passa per mirar al país i no pel transport de terres a Catalunya o França. Esgrimeix que  qualsevol opció que passi per traslladar la runa fora "aniria en contra de les polítiques d'economia circular, sostenibilitat i impacte".

Dalmau veuria amb bons ulls la proposta que va fer el cònsol de Sant Julià per dotar cada parròquia d'un abocador petit, tot i que reconeix que en algunes seria difícil trobar terrenys disponibles.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix:

Reportatge: els nens aprenen què han de fer en cas d'allau El PS critica els pocs resultats de l'empresa que ha de facilitar la inversió estrangera A2 Security