La corba de reproducció de la Covid-19 baixa i Andorra podria ser un dels primers països en reduir la incidència

www.andorradifusio.ad

La corba de reproducció del virus d'aquesta segona onada continua davallant. Aquest dilluns el nombre de casos actius ha baixat a 1.265. Joan Martínez Benazet, titular de Salut, ha afirmat que potser som els primers d'Europa a reduir la incidència de la pandèmia de la Covid-19.

El nombre de casos actius de Covid-19 ha baixat lleugerament i ara n'hi ha 1.265, 10 menys que en la darrera actualització. 

Hi ha 31 persones hospitalitzades, de les quals 8 a la Unitat de Cures Intensives, totes amb ventilació mecànica.

A la planta Covid-19 d'El Cedre hi ha 11 casos que evolucionen favorablement i molts seran donats d'alta els propers dies.

Per a Joan Martínez Benazet, les dades són positives, potser de les millors d'Europa, i s'està doblegant la corba de reproducció del virus. "La corba ja s'ha doblegat i estem començant un descens d'aquesta segona onada de la pandèmia".

A més ha afegit que "potser dels països d'Europa, som els primers a iniciar aquesta davallada".

En aquest sentit, ha assenyalat que aquestes dades "ens han de donar optimisme", però "amb cautela".

El titular de Salut ha afirmat que està satisfet que la taxa de contagi sigui ara molt baixa, de 0,89, per sota d'1, però hi veu altres possibles problemes.

Per una part ha destacat el fred i d'altra banda, els llocs tancats, ja que "milloren la transmissió del virus". Amb tot, ha remarcat que no es pot fer una predicció exacta de com baixarà la taxa de reproducció ni els contagis.

Finalment, ha dit que considera una bona notícia que s'hagi anunciat que al març es podran distribuir les vacunes d'Oxford.

Torna a veure la roda de premsa per actualitzar la situació sanitària de la Covid-19 d'aquest dilluns:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Locució: Laura Massegú

 

Comparteix:

El Comú d'Andorra la Vella retornarà la taxa de radicació del novembre als comerços afectats per la crisi Laika denuncia que amb la pandèmia l'abandonament de gats ha augmentat força