Crida de la Cambra de Comerç a les empreses per millorar les condicions laborals per retenir treballadors

www.andorradifusio.ad

La Cambra de Comerç demana a les empreses un esforç afegit per millorar les condicions de treball, davant el problema generalitzat de la manca de mà d'obra. Ara mateix també estan focalitzats a revitalitzar certes zones comercials. Objectius centrals de l'entitat que el president, Josep Maria Mas, ha destacat a 'Els Matins de la Nacional' tot just uns dies després de la publicació de l'Informe econòmic del 2021. 

La falta de treballadors en alguns sectors és un obstacle cada cop més arrelat. Mentre que hostaleria i restauració han pogut agafar una mica d'aire gràcies a l'ampliació de les quotes de temporers, el comerç ha hagut de fer més filigranes.

Millorar les condicions laborals és, segons el president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas, una de les vies per intentar solucionar-ho. "Hem de mirar de ser les empreses de canviar una mica la forma de plantejar el lloc de treball i donar uns avantatges. No tant el salari, com la comoditat o el temps disponible".

A banda de la formació, una altra de les línies mestres de l'entitat és donar vida a certes zones comercials. Un repte que es treballa colze a colze amb alguns comuns, però que des de la mateixa Cambra també s'ha volgut potenciar. "Es fa una anàlisi de tot el tram físic que es vol intentar revitalitzar. Són entrevistes personals a tots els locals que estan sobre el lloc. Per saber com ho veuen, quin és el problema".

Una de les preocupacions de l'empresariat ara mateix té relació amb la recent mesura del Govern de limitar el creixement urbanístic. El que reivindiquen des de la Cambra és que s'ha fet massa de cop i sense tenir en compte el sector i l'impacte que pot rebre. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Una setantena de projectes es presenten per evitar la nova llei que vol limitar el creixement urbanístic El musical de Tom Sawyer, l'escriptor Eric Fottorino i el dibuixant Joseph Falzon atractius de la Saison Culturelle