ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cuinar més i ser més sostenibles amb el que comprem, propòsits del Dia Mundial de l'Alimentació

www.andorradifusio.ad

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, els dietistes ens animen a cuinar, fins i tot a preparar-nos carmanyoles per si és necessari. Tot plegat, per evitar comprar plats preparats que sovint no són sans.

Tot i haver-hi aliment suficient per alimentar tot el món, encara hi ha gent que passa gana. Per al 2030, les Nacions Unides s’han marcat l’objectiu ‘gana zero al món’. L'any passat, a més, s'hi sumava ‘una alimentació sana per una gana zero’ tenint en compte que una de les majors pandèmies després de la Covid és l'obesitat, que afecta més de 670 milions d'adults i més de 120 milions de menors.

La dietista Marta Pons fa una recomanació: incloure tres porcions de fruita, una de verdura i una amanida en els àpats diaris. També reivindica la seva feina per ajustar les propostes a les necessitats.

‘Cultivar, nodrir i preservar’ és el lema del 2020. Pons diu que, amb el temps, hem deixat d’alimentar-nos per una finalitat estètica. Ara ens preocupem més per la salut. Tots coincidirem que el confinament ens va animar a cuinar més i a interessar-nos pel producte de proximitat i de temporada, més sostenible i saludable. Ella ens anima a no deixar l'hàbit tot i haver tornat a les presses.

Altres consells: comprem el just per no llençar, defugim les campanyes que ens fan comprar productes que no ens acabarem menjant i fem la compra sense gana per no caure en preparats carregats de sucres i greixos i, de pas, evitar generar més residus.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.238.96.184