Cultura incrementa l'impuls al sector editorial amb la participació a la fira del llibre de Madrid

www.andorradifusio.ad

La participació a la fira del llibre de Madrid, l'adquisició de més exemplars a les editorials del país i amb un valor afegit si es tracta sobre el patrimoni andorrà. Són alguns dels termes que avui han segellat en un conveni l'associació d'editors i el ministeri de Cultura. 

Full a full l'Associació d'Editors i el ministeri de Cultura refermen compromisos com el de participar a la fira del llibre del Pirineu on el Govern dota un premi i a la Setmana del llibre en català, on el país té el seu dia. Amb el conveni s'amplia el mapa a la fira del llibre de Madrid. 

"Encara pot animar més a la producció editorial, no només en català sinó també tenint en compte les traduccions i més aquest any que hi ha una nova línia de subvencions", ha detallat Oliver Vergés, secretari de l'Associació d'Editors. 

L'acord també inclou un increment en la compra de cada llibre que es publiqui, en 5 unitats: seran 20 per als escrits en castellà i 30 per als escrits en català. En aquest apartat s'inclou una consideració per a aquells que parlen de patrimoni. Si es necessita material de l'arxiu no es cobrarà la cessió de drets. En el cas de no utilitzar aquesta possibilitat es farà una compra suplementària de 30 exemplars.

"A banda dels que ja estaran a disposició de les biblioteques, els 30 exemplars més quedaran a disposició de patrimoni també en farà part en els seus projectes", ha explicat Sílvia Riva, ministra de Cultura en funcions.

D'aquesta manera es pretén donar un impuls decidit a la salut editorial.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Marquina afirma que el Govern estudia possibles accions judicials contra un mitjà català Actualment només hi ha 15 casos actius de la Covid-19