ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Debat intens per la reforma laboral al Consell General

www.andorradifusio.ad

Sessió de Consell General densa, que ha arrencat amb l’aprovació de la reforma del Consell General. Intens debat al voltant de la llei qualificada de relacions laborals, que encara està pendent de votació.

La proposició de llei qualificada de relacions laborals ha rebut 39 reserves d’esmena, la majoria presentades pel Partit Socialdemòcrata. La consellera Rosa Gili ha lamentat la precarietat i el retrocés que representen les noves mesures pels drets laborals dels treballadors.

La reducció del període de prova o el termini de reclamació d’una indemnització han estat alguns dels punts de confrontració.

Gili ha criticat que s'hagin fet les modificacions "sense consultar-ho amb els assalariats". Acusa DA d'haver pres "totes aquestes decisions sense tenir ni idea de les afectacions de cara als treballadors".  El conseller del grup demòcrata, Josep Anton Bardina, ha respost a Gili que "en 18 sessions de treball en comissió he demostrat que tenim coneixement del camp privat i he explicat històries de dalt a baix". "Parlo molt amb els treballadors del privat", ha insistit.

El debat ha desembocat en una enganxada entre Rosa Gili i Antoni Martí. Després de lamentar la no intervenció del ministre Xavier Espot acusant-lo d'estar fent campanya electoral, el cap de Govern li ha respost lamentant, també, l'absència de Pere López. "Va a molts actes polítics i fa bé, però després d'erigir-se com a abanderat de la defensa dels drets dels treballadors i contra les lleis laborals, prefereix la Internacional Socialista a assistir al Consell General".

També s’ha discutit sobre la flexibilització dels dos nous contractes laborals que es creen i que segons el PS fan més precària la situació: el de substitució, per a aquells treballadors que s’incorporen al mercat laboral cobrint una baixa per jubilació; i el de continuïtat de vida laboral, per als treballadors més grans de 65 anys.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: