ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Demanar certificat Covid i guanyar aforament no convenç molts restauradors

www.andorradifusio.ad

L'endemà de l'anunci de les noves mesures Covid decretades pel Govern, alguns restaurants es mostren contraris a demanar el certificat Covid i guanyar aforament. D'altres tenen dubtes.

Demanar certificat Covid, treure la mascareta i ampliar l'aforament. Una de les alternatives que el Govern proposa a la restauració i que, de moment, no està tenint un gran èxit.

Alguns, però, valoren positivament que el negoci pugui triar i consideren que ampliar la capacitat pot ser interessant, tot i que tenen dubtes.  Un és l'Angelo Guitard, soci i gerent del Grup Kanalla. Argumenta que "a França la gent està molt conscienciada que o estàs vacunat o no entres a cap restaurant, però a Espanya no". Per tant, es pregunta què fer quan aquest turista arriba a Andorra. Afegeix que el que els preocupa bastant més "és la manca de personal qualificat estable".

La idea de Micael de Almeida, cap de sala del restaurant MiraKbé!, és mantenir les mesures actuals perquè "demanar el certificat Covid podria causar algun conflicte amb clients". En la mateixa línia es pronuncia Lluís Miguel Ferrara, gerent Quedada Gastro Vins: "Jo em quedaria com fins ara perquè pot ser un problema per la gent que no està vacunada i, per una persona potser no entra una taula de 4 o de 10".

La propietària del restaurant Noranta Tres, Laia Santuré, també té clar que el millor camí és seguir amb les mesures vigents i no optar per la possibilitat de demanar Certificat Covid.

Satisfacció en el sector de l'oci nocturn

Precisament un dels sectors que pateix més canvis i que més es pot beneficiar de les noves mesures decretades pel Govern és el de l'oci nocturn. Per una banda guanya un 10% de l'aforament i l'altre gran canvi que demanava des de fa temps és poder allargar l'horari a nivells prepandèmia. L'empresari Carlos do Nascimento celebra que l'alleugeriment de les restriccions arribi "en el millor moment" a les portes dels sopars de Nadal i les festes.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix: