ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Desarticulada a Espanya una banda de robatori i desballestament de vehicles que enviava peces a Andorra

www.andorradifusio.ad

Desarticulada una banda organitzada a Espanya que robava, desballestava i distribuïa parts de vehicles pertot el territori espanyol. Segons la guàrdia civil, algunes de les peces robades havien estat enviades a Andorra. Han estat detingudes 22 persones. La policia andorrana serà informada de l'operació a través d'Europol.

L'organització criminal desarticulada per la guàrdia civil estava especialitzada en el robatori de vehicles, el seu desballestament i la distribució de les peces a través d'empreses de missatgeria a tallers, compravenda i centres autoritzats del sector de l'automòbil. La banda, que operava a tot el territori espanyol, disposava de lladres especialitzats en el robatori de vehicles, tècnics en mecànica i electrònica, els quals desmuntaven els turismes, manipulaven els comptaquilòmetres i modificaven els números de bastidor, i gestories dedicades a la falsificació de documents.

En el marc de l'operació, la guàrdia civil va fer 32 registres en naus, tallers i centres de desguàs a Madrid, Toledo, Saragossa, Lleida i Barcelona. Es van trobar una gran quantitat de peces pertanyents a 650 automòbils robats a Espanya.

Segons la guàrdia civil algunes de les peces van ser enviades a Andorra i a altres països com França, Alemanya, Suïssa, Dinamarca i Suècia. Han explicat que els cotxes eren robats per encàrrec i que les peces es traslladaven amagades entre d'altres mercaderies en furgonetes de lloguer. Encara queda per aclarir el robatori de 150 vehicles.

S'ha detingut 22 persones de nacionalitat espanyola, romanesa i colombiana. La guàrdia civil ha assenyalat que la policia andorrana, que de moment no té coneixement oficial de l'operació, en serà informada a través d'Europol per demanar-li la col·laboració en la investigació, que continua oberta.

Informa Ana Alamán
Imatges cedides guàrdia civil espanyola

Comparteix: