Diversand tractarà el gènere i la diversitat en l'esport amb una xerrada el Dia contra la LGTBI-fòbia

El pròxim 17 de maig amb motiu del Dia contra la LGTBI-f&o

El pròxim 17 de maig amb motiu del Dia contra la LGTBI-fòbia, l'associació Diversand se centrarà en el gènere i la diversitat LGTBI en l'esport amb una xerrada a càrrec del periodista i activista David Guerrero.

És autor del llibre 'Corres como una niña' i en la conferència que oferirà a l'edifici Rosaleda, a Encamp, estarà acompanyat del nedador andorrà Hocine Haciane.

Ho ha explicat la presidenta de l'entitat, Rocío Soler, a 'Els matins de la Nacional', on ha remarcat que s'han fet avenços, però encara queda molt de camí perquè "estem parlant de drets humans".  "Encara hi ha LGTBI-fòbia, bullying i agressions. Per això també són clau l'educació i la seguretat". Creu que "Andorra podria emmirallar-se amb Malta", que és el país número 1 en el respecte pels drets de la comunitat LGTBI.

Soler ha fet un bon balanç dels tres anys de vida de l'associació. Ja els contacten "per assessoraments en l'àmbit institucional i a les escoles", afegeix posant en relleu que "encara hi ha molta manca de coneixement i desinformació".

També s'ha referit al matrimoni i ha defensat que el reconeixement seria "significatiu", tot i que a la pràctica, tothom passa pel civil". "És més simbòlic que problemàtic", ha conclòs.

Entrevista completa a la presidenta de Diversand a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Redacció

Comparteix:

La construcció lidera el creixement econòmic del 2021 amb un augment del 29% L'UdA prepara un màster en salut que fa encara més evident la regulació de la infermeria