La doble funció dels centres de dia de la Creu Roja: l'assistencial i la social

www.andorradifusio.ad

Els centres de dia de la Creu Roja per a gent amb algun grau de dependència inaugurats el juny passat a Andorra la Vella i Sant Julià, estan a ple rendiment i la previsió és arribar a omplir les 40 places disponibles i estudiar-ne l'ampliació. 

Un servei que és clau per potenciar les habilitats físiques i cognitives de les persones que ho necessiten, a banda de proporcionar un espai de convivència per combatre la soledat.

Maria Parramona és una de les usuàries del centre i explica amb satisfacció com aquests dies estan preparant la festa de Carnaval.  Concepció López assegura que li ha "donat una altra vida". Sent que s'ha recuperat física i mentalment, i destaca l'ajut del fisioterapeuta. A més, diu, el centre "és una altra família". "Ens avenim com els nens a les escoles".

Per a Annabella Rodrigues, el centre "representa molt" perquè no està tantes hores a casa sola. "Aquí estàs amb gent, xerres i estàs bé".  La seva filla, Erica Ubach, destaca "sobretot la tranquil·litat que aporta als familiars el fet que estigui a un lloc atesa per infermeres i auxiliars". L'Isidre Vidal també és fill d'una usuària, la Carmen, i assegura estar molt content de l'evolució i la vitalitat que ha recuperat la seva mare.

I és que, segons remarca el director dels centres de dia de la Creu Roja, Jorge Pérez, aquests serveis "són fonamentals perquè compleixen una doble funció, l'assistencial i la social, i permeten que les persones que els necessiten puguin romandre en el seu domicili durant més temps". 

Actualment els centres de dia d'Andorra la Vella i Sant Julià atenen 32 persones.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Com capgirar la bretxa salarial, un dels temes de la taula rodona organitzada per l'ADA Untitled, una nova galeria que decideix obrir portes a Andorra la Vella