Untitled, una nova galeria que decideix obrir portes a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

L'arribada de nous residents afavoreix la proliferació de nous serveis, negocis i també galeries d'art. És el cas d'Untitled, una petita galeria que vol ser la porta d'entrada al país per a artistes d'arreu. El primer resident és l'italià Ivan de Menis. 

Apassionada de l'art i col·leccionista, Marta Llompart, que fa més d'onze anys que viu al país, ara obre la galeria Untitled, 'sense títol', al carrer Na Maria Pla. Explica que el fet de no tenir títol "deixa llibertat per entendre, apreciar i decidir si t'agrada o no".

Destaca que  aquest és un moment òptim per a un projecte així. I és que per a la galerista "a Andorra culturalment cada vegada es fan més coses i hi ha un desenvolupament brutal".

El primer resident és l'italià Ivan de Menis amb la sèrie 'Layer by layer' (capa a capa). S'inspira en els colors que reflecteixen els canals de Venècia i Treviso.

Llompart detalla que "la tela té pigments a l'aigua i el poliestirè, oli". El pintor "deixa el treball premsat amb unes barres metàl·liques en un procés que dura entre 20 i 30 dies, de manera que ni ell mateix sap quin serà el resultat."

Capes i més capes de plexiglass que regalimen fins a cristal·litzar sobre un cub que acaba creant un joc de volums i interpretacions. És com a l'artista li agrada anomenar "tancar la seva obra per després alliber-la".

Ho aconsegueix a través d'unes "caixes de fusta dins d'una de metacrilat, on va introduint resines pigmentades que es van col·lant pels laterals fins que defineix un color que predomina i amb el qual acaba la capa final."

Fins a final d'abril la galeria acollirà la seva obra i ja es preparen altres artistes com Pep Llambías

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix:

La doble funció dels centres de dia de la Creu Roja: l'assistencial i la social El brot de la Covid-19 a l'hospital s'estén a l'ala de traumatologia i cirurgia ortopèdica