ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una dotzena d'organitzacions feministes de Ponent i Pirineus demanen al Govern despenalitzar l'avortament

www.andorradifusio.ad

Nova crida per despenalitzar l'avortament. Aquest cop, les veus que ho reclamen són les organitzacions feministes de Ponent i Pirineus, a través d'un comunicat. Demanen col·laboració a l'ambaixador d'Espanya i assenyalen directament el Copríncep episcopal com a promotor i sustentador d'aquesta situació.  

Una dotzena d'organitzacions feministes de Ponent i Pirineus demanen al Govern que faci un pas endavant per democratitzar les institucions i aprovi "una llei de l'avortament que garanteixi els drets de totes les dones que viuen al país".

A través d'un comunicat, sorgit arran d'una trobada per crear una xarxa de treball conjunta, es solidaritzen amb les companyes andorranes, que diuen que "es troben atrapades en una llei autoritària i retrògrada que els nega el dret a avortar" i "les força a buscar solucions fora del Principat".

Per això demanen a l'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, que elevi la petició a l'executiu i "treballi per difondre el respecte i la garantia dels drets humans i del dret a l'avortament".

En el mateix escrit, les feministes catalanes expliquen que aquesta situació "no és casual", sinó que és "promoguda, fomentada i sustentada pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives", sota les directrius del Vaticà.

En aquest sentit, condemnen "la ingerència política de les institucions religioses " i les assenyalen com a "responsables del patiment de moltes dones".

També condemnen "la persecució política" a la qual estan sotmetent l'associació Stop Violències i, en especial, la seva presidenta.

Al final acaben recordant que "la lluita de les dones andorranes és la lluita de totes les dones del món pel dret a decidir sobre el seu propi cos".

Des d'Acció Feminista agraeixen el suport. Aurora Baena posa en relleu que "el feminisme es regeix per un princicpi de sororitat i de suport solidari i és meravellós, perquè nosaltres ho demanem des de casa i des de fora altres dones se solidaritzen amb la nostra causa i també ho demanen". "Tota ajuda és benvinguda i més quan és un principi de solidaritat".

La voluntat de les organitzacions feministes de Ponent i Pirineus és enviar oficialment el comunicat al Copríncep episcopal i a l'ambaixador.

Un escrit que arriba a poques setmanes del 8 de març, Dia internacional de la dona. Acció Feminista i Stop Violències preparen una manifestació conjunta per aquesta jornada a les 17h.

Informa: Laura Massegú

Comparteix:

3.233.215.196