Dubtes de l'EFA amb l'intervencionisme del Govern i l'acompanyament al mercat únic europeu

www.andorradifusio.ad

L'intervencionisme del Govern pel que fa a l'habitatge i els salaris "no ajuda". Ho ha assegurat el president de l'Empresa Familiar Andorrana, que també reclama que hi hagi una homogeneïtzació més gran de les plataformes digitals que usen les administracions públiques. A més, ha afirmat que a la tardor hauran consensuat una opinió sobre l'acord d'associació.

Daniel Armengol té dubtes sobre les intervencions del Govern pel que fa a temes tan sensibles com les pujades salarials si no hi ha acord entre sindicats i patronal i l'habitatge. I tampoc té clar que l'executiu pugui acompanyar bé les empreses en la seva relació amb el mercat únic europeu. Així de clar s'ha mostrat el president de l'Empresa Familiar. "L'intervencionisme a nivell salaris no ajuda perquè els altres no intervenen els seus salaris i no sabem si som competitius. L'intervencionisme en habitatge tampoc ajuda".

A més, voldria que es produís una homogeneïtzació més gran, en l'àmbit digital, entre Govern i comuns perquè no hi hagi demandes de dades que es dupliquin, qüestió que veu amb preocupació. Ha assegurat que han encarregat dos estudis macroeconòmics sobre l'impacte que podria tenir l'acord d'associació amb la UE i ha explicat que a la tardor volen tenir una opinió consensuada.

Armengol ha volgut recalcar que el Govern ha de prendre les decisions que consideri oportunes, però tenint dades.

Aquestes declaracions les ha fet durant la presentació de la 25a edició de les Jornades de l'EFA. Enguany es faran el 20 de juny amb el títol "Family Office i plataformes digitals". Entre altres qüestions es donaran exemples pràctics sobre com el comerç en línia pot ser una oportunitat per al sector i el país.

"No hi ha altre binomi que tecnologia, singularitat, qualitat i experiència en el cap de setmana. I la prova és que pel que fa a afluència en els darrers 3 anys l'estadística d'Andorra Turisme diu que hi ha hagut un increment de visitants. La qual cosa no vol dir que el comerç vagi bé. El comerç s'aguanta."

Joan Tomàs, secretari de l'EFA

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pau Bonastre
Locució: Joan López

Comparteix:

Torna la Fira del vehicle d'ocasió amb més cotxes que mai Forta davallada de les exportacions el 2024