Els economistes alerten que l'acord amb la UE és vital per als bancs 

www.andorradifusio.ad

Segons els economistes, si no hi ha un acord d'associació els bancs podrien decidir traslladar la seu social fora d'Andorra. Així ho ha alertat el degà. També reitera que en alguns àmbits econòmics ja hi ha saturació.

El degà del Col·legi d'Economistes ha reiterat que signar l'acord d'associació seria beneficiós i que hi ha sectors com el bancari que el necessiten per poder seguir creixent. I creu que si al final no es ratifica podrien tenir un pla B.

"Per créixer han d'anar fora. Ja estan fent una expansió internacional. Si no hi ha un acord d'associació s'accelerarà aquesta expansió internacional i potser fins i tot traslladar algun domicili social."
Eduard Jordi, degà Col·legi Economistes

Cada cop té més clar que el creixement econòmic ha de ser més sostenible com indiquen els resultats preliminars dels estudis de càrrega. I constata que comença a ser evident la saturació. "Potser l'economia pot anar bé però la falta d'habitatge impacta negativament en la capacitat d'atreure talent perquè el d'aquí ja l'hem explotat". Jordi està convençut que l'economia podrà adaptar-s'hi.

Nova normativa, més oportunitats

En una jornada organitzada a la seu social de Creand, alguns economistes han constatat la necessitat que les empreses s'adaptin a la nova directiva europea de sostenibilitat, que és molt més exigent que les anteriors. És una oportunitat a la qual necessitaran anticipar-se i trobar aquest nínxol de mercat que segurament d'una altra manera no seria tan fàcil identificar", remarcava la sòcia de sostenibilitat de la consultora PwC, Marga de Rosselló.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Almanac d'homenatges a Sergi Mas La Visura Ciutadana reclama regular els lloguers