El bosc del Campeà, un dels hàbitats del gall de bosc al Principat

www.andorradifusio.ad

El bosc del Campeà és un dels hàbitats del gall de bosc a Andorra. Es calcula que en aquest indret hi viuen una trentena dels 700 exemplars censats al Principat. L'Associació per a la Defensa de la Natura ha organitzat una sortida amb raquetes de neu per seguir-los la pista als boscos d'Encamp.

Una quinzena de persones han respost a la crida de l'Associació per a la Defensa de la Natura per descobrir el comportament del gall de bosc durant l'hivern a Andorra. Aquesta ocell aprofita el rol protector i alimentari dels boscos per refugiar-s'hi en aquesta època de l'any. Sobretot, s'amaga a les zones obagues perquè l'amplitud tèrmica és menor i això facilita que l'animal conservi l'energia. L'objectiu d'avui era calçar-se les raquetes de neu, penetrar al bosc i trobar-ne el rastre.

El gall de bosc és un animal que a l'hivern viu còmodament en zones nevades. Sovint, se'n pot seguir el rastre, però avui ha estat una tasca difícil. Sobretot, en cotes per sota dels 2.000 metres, on ha començat l'expedició. Sí que s'ha trobat el rastre d'altres animals com el de la llebre.

Avui, els excursionistes han topat amb animals juganers. Molts no s'han deixat veure, però sí sentir.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Lluís Calvo

Comparteix:

París i Praga, les destinacions preferides dels andorrans per al pont de la Constitució Denuncia assetjament laboral per ser transgènere