Denuncia assetjament laboral per ser transgènere

www.andorradifusio.ad

Un transsexual denúncia assetjament laboral per la seva condició de persona transgènere. El cas l´està treballant l´àrea de polítiques d´igualtat, des de la qual han reconegut que fins que no hi hagi una Llei d´igualtat, és difícil portar aquests casos a la justícia.

La transsexualitat és una manifestació en persones que se senten pertanyents a un gènere diferent del sexe assignat en néixer, de manera que desitgen tenir l'aspecte físic d´acord amb la seva identitat i ser acceptats.

Actualment, l´Àrea de Polítiques d´Igualtat està treballant en el cas d´un transsexual que ha denunciat haver patit assetjament laboral a la feina. El cas va arribar a l´Associació Som com Som que l´ha derivat a l´àrea de nova creació. Aquesta s´encarrega de fer l´assessorament jurídic, l´acompanyament social i el seguiment psicològic de tots els casos que li arriben i que han patit discriminació.

És el primer cas d´un transsexual que l´àrea atén amb problemes en el món laboral, però no és el primer problema que detecten que té el col·lectiu al país.

Qualsevol discriminació per la condició sexual s´ha de denunciar, tot i que des de l´àrea han reconegut que cal una llei d´igualtat, ja que actualment només hi ha la Constitució per a aquests casos, i és insuficient.

De fet, concretament el col·lectiu transsexual és un dels més deprotegits al país. La CASS no cobreix els tractaments amb hormones i ni tan sols es permet que les persones transsexuals es puguin canviar el nom.

El tema de la transsexualitat està a l´ordre del dia. Campanyes com la de l´autobús Hazte Oír a Espanya demostren que encara hi ha molta feina per fer amb aquest col·lectiu. Cal més campanyes sensibilització, per això des de l'àrea i l'associació Som com Som han fet uns díptics que han repartit a les escoles.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: C.Jubete / S.Linares

Comparteix:

El bosc del Campeà, un dels hàbitats del gall de bosc al Principat El Govern treballa per facilitar als estudiants andorrans la residència a Espanya