El Festival Internacional d'Orgue descobreix els secrets i l'ànima de l'orgue d'Escaldes

www.andorradifusio.ad
El festival d'orgue d'Andorra obre les portes al coneixement d'aquest instrument a tots aquells que vulguin descobrir de més a prop les característiques dels que existeixen a Andorra. Avui ha estat el torn de l'orgue de l'església d'Escaldes-Engordany.
Una vintena de persones s'han donat cita, seguint molt atentament les explicacions de l'instrumentista titular de l'església escaldenca, per descobrir aspectes desconeguts d'aquesta peça que data del 1987.

És un instrument en general molt desconegut, relacionat habitualment amb els temples cristians, tot i que els especialistes, com l'organista Aaarón Ribas, s'esforcen a canviar aquesta mentalitat i a demostrar la versatilitat de l'instument, desmarcant-lo de la seva vessant litúrgica.

L'Associació d'Amics dels Orgues organitza les visites, coincidint amb el festival internacional d'Andorra. Avui els assistents han pogut saber aspectes desconeguts, com ara que aquest instrument escaldenc disposa de 560 tubs de so, molt lluny dels gairebé 33.000 que té el més gran del món, als EUA. En tot cas, han pogut descobrir l'interior, l'ànima que s'amaga dins d'un orgue.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Robert Querol

Comparteix:

Molts visitants però poques compres al Pas de la Casa Els treballadors de BPA recorden que ja havien plantejat la idea del banc cooperatiu