Els treballadors de BPA recorden que ja havien plantejat la idea del banc cooperatiu

www.andorradifusio.ad

Els representants dels empleats de BPA han recordat que la idea de fer un banc cooperatiu per afrontar la situació de BPA ja la van plantejar ells, però que van avisar que requeria uns canvis legislatius. Consideren que si es fa amb rigor pot ser una bona iniciativa.

Des del col·lectiu que vol defensar els drets dels empleats de BPA s´ha volgut matisar que la idea de crear un banc cooperatiu ja la van llançar ells fa uns mesos. Consideren que podria ser una bona opció, si es fa de forma seriosa i molt professional, per salvar bona part dels actius i dels llocs de treball de l´entitat financera intervinguda des del març passat, però alerten que perquè fos factible es requeririen diversos canvis legals. I és que opinen que la figura d´un banc cooperatiu no està regulada en la legislació del país. Pel que fa a la signatura del conveni amb l´AREB, preveuen que durant aquests dies els treballadors del banc l´haurien d´aprovar, ja sigui en una assemblea o mitjançant una votació electrònica. Des de l´AREB s´ha assegurat que no hi hauria d´haver problemes per ratificar aquest acord quan els treballadors de BPA li hagin donat el vistiplau.
Per altra banda, els impulsors del banc cooperatiu Raifessen ja s´han posat en contacte amb l´agència de resolució i reestructuració d´entitats bancàries per donar-los a conèixer la seva proposta, tot i que encara no de manera formal.
Finalment, s'ha de dir que fonts properes als accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, han assegurat que ells veuen positiva la iniciativa del banc cooperatiu, però volen conèixer-la de manera més detallada per poder-la valorar de manera més acurada.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El Festival Internacional d'Orgue descobreix els secrets i l'ànima de l'orgue d'Escaldes S'aprova el nou Codi ètic del SAAS