Els administradors de Banco Madrid culpen la premsa de la pèrdua de credibilitat

www.andorradifusio.ad

L´informe concursal del Banco Madrid assegura que les informacions aparegudes als mitjans de comunicació van contribuir a la pèrdua de credibilitat i que s´hagi hagut de liquidar. El document al qual ha tingut accés RTVA, també dóna detalls sobre una investigació de la unitat antiblanqueig espanyola que afirma que l´entitat va classificar incorrectament el risc atribuït a uns 40 clients i 14 no haurien d´haver estat acceptats.

Els administradors concursals de Banco Madrid ja han presentat l'informe per a la suspensió de pagaments de l´entitat financera i entre els motius pels quals ressalten que va perdre la confiança del mercat, hi ha les informacions aparegudes als mitjans de comunicació. Concretament asseguren que les especulacions mediàtiques sobre la possible decisió d´Andorra de liquidar BPA haurien impedit confiar que la situació de la filial de BPA a Espanya fos reversible.

L´informe al qual hem tingut accés, també dóna detalls de la investigació de la unitat antiblanqueig espanyola, SEPBLAC, sobre el banc, que va fer una anàlisi de 152 clients. Consideren que uns 40 clients classificats de risc baix haurien d´haver estat catalogats amb un risc superior i que 14 no haurien d´haver estat acceptats. D´aquests, segons el SEPBLAC, 13 haurien d´haver estat objectes d´examen especial. Són alguns dels detalls que van portar a incoar a Banco Madrid un expedient sancionador per incompliment molt greu de les obligacions en matèria de prevenció del blanqueig de capitals.

Informa; Pere Moliné

Comparteix:

Cues a l'Agència Tributària per liquidar els impostos Escaldes preveu nous talls en el subministrament d’aigua fins que el nou dipòsit no estigui construït