Escaldes preveu nous talls en el subministrament d’aigua fins que el nou dipòsit no estigui construït

www.andorradifusio.ad

El comú escaldenc demana comprensió davant de la situació excepcional que viu la parròquia. Mentre es construeixi el dipòsit que estarà enllestit d'aquí a un any no es pot garantir que no hi hagi més talls a causa de la terbolesa. De fet, la corporació ha avisat d'un nou tall en el subministrament aquest divendres a les 21.30. La pluja que ha caigut durant la tarda ha reactivat la terbolesa del riu i, per evitar que el fang torni a entrar a la captació i acabi sortint a les instal·lacions domèstiques, s'ha hagut de tallar. La situació es mantindrà fins a nou avís, ja sigui a través del web del comú escaldenc com també a través del seu Twitter. Sigui com sigui, s'estan buscant solucions perquè els veïns pateixin com menys millor la manca d'aigua potable. 

Aquest matí s'ha restablert el subministrament d'aigua corrent a Escaldes-Engordany, tot i que continua sense ser potable. El motiu és la terbolesa, ja que les pluges de les últimes hores han fet que el fang de la vora del riu torni a mesclar-se amb l'aigua.

Per evitar que s'embruti la captació, es va decidir ahir a la tarda tallar-ne l'accés, que s'ha reobert avui a les 7.30h. La cònsol major, Trini Marín, assegura que "ens trobem davant d'una situació excepcional" perquè "això no s'havia vist mai a Andorra". Amb les tempestes, afegeix, "potser s'ha de tornar a efectuar un tall temporal en el subministrament d'aigua".

El president Capesa, Eduard López,  afegeix que un cop es restableix el subministrament, triga entre dues hores i dues hores i mitja a arribar a tota la xarxa i que, per tant, no tots els veïns tenen accés a l'aigua al mateix temps.

No hi ha una solució immediata al problema i, per tant, no es pot assegurar que no hi haurà nous talls. S'han estudiat altres propostes, com ara la construcció d'unes barreres que aturin els sediments, la plantació d'algues no autòctones per refermar la terra o la utilització de nous filtres.

De moment aquestes possibilitats són inviables i es confia que el nou dipòsit, que estarà enllestit l'any vinent, serveixi per fer front a noves situacions semblants. Tot i això,  també és necessària la connexió amb Andorra la Vella.

Fins que no acabin les obres, el comú treballa amb solucions d'emergència.

Informa: Rubén Carcellé   Imatge: Josep M. Garcia 

 

Comparteix:

Els administradors de Banco Madrid culpen la premsa de la pèrdua de credibilitat El Centre d'Acolliment d'Infants preveu tancar l'any per sota de la dotzena d'usuaris